Η θεωρία λέει ότι το φρέσκο γάλα που λήγει αναπαστεριώνεται μέχρι 5 φορές και επιστρέφει στα ράφια. Ο αριθμός των παστεριώσεων αναγράφεται στη συσκευασία.
Επίσης η ίδια θεωρία λέει ότι η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη...
Το πιό πλήρες άρθρο που βρήκα μέχρι τώρα είναι αυτό:
εδώ
Ορίστε και οι έγγραφες απαντήσεις ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ για το θέμα:
εδώ
Μετά από αυτές τις απαντήσεις, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι και αυτή η θεωρία περί αναπαστερίωσης δεν είναι σε καμία περίπτωση εμπεριστατωμένη. Απεναντίας είναι αντιφατική γιατί οι ίδιες οι εταιρίες δηλώνουν εγγράφως ότι αυτό θα ήταν παράνομο, οπότε είναι μάλλον αφελές να γράφουν τον αριθμό των παστεριώσεων στη συσκευασία.
Σύνοψη: Δεν ξέρω τι κάνουν οι εταιρίες με το γάλα. Μπορεί να το περνάνε απο βόθρους, να το βάφουν και να το αναπαστεριώνουν σε πράσινο υγρό batman. Αλλά δεν μπορώ να βασιστώ στον αριθμό που γράφουν στη συσκευασία, και ν΄ αρχίσω να περνάω μιά ώρα μπροστά σε κάθε ψυγείο για να διαλέξω... (δείτε την ταινία Clerks παρακαλώ...).
Ήδη είμαι πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να βρω το πιό φρέσκο, οπότε... όχι ευχαριστώ...
1 σχόλιο:
Δεν ξερω τι γινεται στο εξωτερικό αλλα στην Ελλαδα το φρεσκο γαλα ισα ισα που επαρκεί στα σουπερ μαρκετ...σαν χωρα εχουμε τη δυνατοτητα να παραγουμε τους μισους τονους περιπου φρεσκου γάλακτος και τους υπολοιπους να τους εισάγουμε!Ετσι το γάλα που υπάρχει δεν φτανει για όλη τη ελλάδα!οτι αποσυρεται απο τα ραφια καταληγει σε αποστείρωση και την δημιουργία αλλων προιοντων όπως σκόνη γαλακτος κτλ.και χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίεσ και σαν ζωοτροφες.
Αληθεια ειναι λοιπόν οτι δεν αναπαστεριώνεται τουλαχιστον για την Ελλαδα.
Σιγουρα δεν πετιεται που ειναι και σοφό αλλα μετα την αποστειρωση(που ειναι διαδικασία σε υψηλότερη θερμοκρασία και καταστρέφει και τους σπόρους)μπορει άνετα να καταναλωθεί και πάντα εις γνωση μας!
Δημοσίευση σχολίου